Úrkút SK
slide 1 slide 2 slide 3

KovacsNora.jpg BujtorBalazs.jpg

Partnereink

 

Leier


 

Bakony Kerékpár Sport

Megszereztük első kupánkat és érmeinket Csopakon!

Már régóta vártuk ezt a pillanatot! U9-es csaptunk erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg, melynek jutalma egy nagyon szép kupa volt, illetve mindenkinek jutott egy-egy érem is, aminek játékosaink természetesen rettentően örültek!

De még ennél is nagyobb élményben lehetett része azoknak, akik a pálya mellől látták és csodálták játékunkat!

Baljós előjelekkel vártuk a május 1-ét, hiszen a hőmérő higanyszála a megelőző napokban 30 C fölé kúszott, ráadásul egy játékosunk is megbetegett, aki nem tudta vállalni a játékot. A sorsolásunk alakulása is elég kedvezőtlen volt, hiszen rögtön a favorit balatonfüredi BKLC ellen kellett kiállnunk. Az idegen körülmények, játékosaink fásultsága (hiszen mindenki focizott a grundon előző nap délután :) ) azt eredményezte, hogy simán elbuktuk az első meccset. Ezután több, mint egy óra szünet következett, ami a hőségben szinte vállalhatatlanul hosszú volt. Ezúton kívánunk jobbulást annak a néninek, akit a pálya mellől vitt el a mentő (Játékosaink folyamatosan "katasztrófatúristáskodtak", így a naplóba be lehet húzni egy plussz biológia órát is.). Viszont játékosaink labdaéhsége egyre nőtt!

Második mérkőzésen mindenképpen győznünk kellett, hogy a hőn áhított dobogót elérhessük. Balatonalmádi vaskos játékosait szétfutottuk, több helyzetet kidolgoztunk, de az mérőzés első felében gólt nem sikerült szereznünk. Csak az utolsó percekben tudtuk eldönteni két apró góllal az ütközetet. Ekkor már érezhető volt, hogy működik a gépezet, a játékosok megértették a feladatukat.

Újabb háromnegyed óra után Kenesét kellett kétvállra fektetnünk. Ígen meggyőző játékkal rukkoltunk elő, három húzásból simán helyzetig jutottunk, de minden kimaradt. Begyötörtünk egyet, mire azt hittük, hogy beindul a henger, de nem, buta hibából egyenlítettek. Beszorítottuk őket a kapujuk elé, körbepasszoltuk őket, mintha jégkorong meccsen kettős előnyben lennénk, de nem lett meg a gól. Ekkor az edzőnk azt mondta magában, hogy itt nem rúgunk gólt és magába roskadt, feladta... De a játékosok nem így gondolták, az utolsó tartalékokat mozgósítva szó szerint begyűrték a labdát a gólvonal mögé! 

Az óriási erőfeszítésnek meglett az eredménye, hiszen lendületbe kerültünk és elgázoltuk Csopakot. Ezen a meccsen szebbnél szebb támadásokat vezettünk, szóhoz jutottak cseréink is. 

Jöhetett az utolsó ki-ki meccs Várpalota ellen, ami a második helyről döntött. Elcsigázott játékosok léptek pályára a több, mint tíz hasonlóan jó képességű, fürge játékosból álló várpalotai csapat ellen. Mivel nekünk csak egy igazán ütőképes sorunk volt, így tényleg szükség volt az utolsó tartalékokra is. De a gépezet továbbra is jól működött! Várpalota szerzett előnyt, de korszerű ellencsaspásaink közül több is veszélyes volt az ellenfél kapujára. Aztán sikerült is gólra váltanunk egy szép támadást, sőt pár pillanattal a vége előtt nagy helyzetet rontottunk. Végül igazságos döntetlen eredmény született. Mivel egyenlő pontszámmal végeztünk, ezért a gólkülönbség döntött Várpalota javára, így ők lettek a másodikak, ami egyáltalán nem vette el örömünket!

Bár a számszerű eredményesség az utánpótlásban sokadrangú szempont, most egy kicsit "rámentünk" az eredményre, mert tudtuk előre, hogy komoly díjazása van a tornának. Így az ügyesebb focisták most kicsit többet játszottak, de a következő tornákon a többiek is szerepet kapnak. Mindenesetre az biztos, hogy az első sorunk csapatjátékban nagyon erős. Nincsen kirívóan atletikus játékosunk, aki elviszi mindenki mellett a labdát, aztán bebombázza. Olyant sem tudunk, hogy lerohanjuk az ellenfelet és a lecsorgó labdákat bevágjuk, hiszen nem edzünk hetente négyszer és nem tudunk többszáz gyerekből válogatni. Viszont szépen felépített támadásokkal, összjátékkal, háromszögeléssel, jó helyezkedéssel és fegyelemmel annyi plusszt tudunk hozzáadni a játékhoz, hogy nálunk jobb képességű játékosokból álló csapatokat is le tudunk győzni.


Csapatunk tagjai:

Vágfalvi Dominik

Kállai Gergő

Beitl Botond

Keller Bálint

Horváth Attila

Liscsai Kornél

Milkovics Dávid

Rózsás Dominik

 

Képek a galériában

Partnereink

 

Éltető Balaton-Felvidékért


Éltető Védjegy


 

Balaton-Felvidéki Túra


 

Üzletek


 

Termékkatalógus


 

Turisztikai ajánló

 
Copyright © 2011 - Minden jog fenntartva - Úrkút SK